marți, 8 iulie 2008

Penibilul din educatie

De ce este educatia penibila?
pentru ca e penetrata inca de la varf de acest atribut absolut indezirabil.

Avem, fara indoiala, un ministru penibil, iar institutia pe care o conduce traverseaza o grava criza de imagine. Mai toti oficialii incearca sa ne spuna ca Bac-ul a fost un examen normal, cuminte si fara fraude!!!

Mai crede cineva asta? Faptul ca se incearca ascunderea unor evenimente evidente ii indeamna si pe elevi sa poata sa isi bata joc in diverse stiluri si nuante de profesori, de sistem, de examene si de ei insisi.

Implicarea FBI, DNA si a altor structuri abilitate in "rezolvarea subiectilor" care au luat spaga este evidenta, desi ministrul nu o admite. Dumnealui are un singur tel: inlocuirea popularitatii Mioritei cu cea a calculatorului. Dupa inaltele spuse, toti cunoastem celebra balada. asa o fi? eu cred ca pentru unii dintre noi e mai popular Justin Timberlake decat ciobanasul si mioara lui.

si atunci, comparatia e chiar atat de nimerita? profesorii adora sa foloseasca un computer in predarea lectiilor, elevii sunt extaziati, iar ministrul incantat. sau poate nu! Punem pariu, domnule ministru, ca multi din profesorii sistemului pe care il conduceti nu stiu de unde se porneste un calculator? Si cam cati credeti ca sunt dispusi sa invete cum sa faca asta?

putem sa ne prefacem in continuare! puteti sa ignorati in continuare semnalele Academiei Romane, care resimte programele scolare ca pe un atac la cultura, puteti sa macelariti in continuare programele de master ( nu ca ar fi de o inalta tinuta academica, dar macar de dragul dialogului cu cei lezati), dar nimic nu se va schimba. Europa si educatia europeana nu inseamna penibil si multa prostie promovate pe bani publici, insemana calitate si se vede.

scoala romaneasca e invizibila pentru marile univesitati. oare de ce o fi asa?

Ministerul traverseaza o grava criza de imagine si de autoritate! degeaba! Adomnitei leviteaza pe plaiurile bucolice cu un laptop in brate! Cred ca deja a ajuns in Valea Plangerii, dar continua tamp sa rada!

2 comentarii:

Andreï spunea...

"plaiurile bucolice"... se pun aici si santierele patrieri? :D

L.E. spunea...

Daca santierul este un substitut fidel al plaiului, nu cred ca Adomnitei va face diferenta. Asadar, se pune si santierul!