miercuri, 18 noiembrie 2009

Esti sigur?!

eResearch Corp, companie de cercetare de piaţă ce îsi desfăsoară activitatea în mediul online, împreună cu Salvaţi Copiii vă invită să participaţi începând de miercuri, 18 noiembrie 2009, la un studiu de piaţă privind siguranţa mediului online, în cadrul proiectului Sigur.info. Cercetarea este reprezentativă la nivel urban pentru populaţia utilizatoare de Internet din România.

Contextul social actual a impus schimbări în viața de zi cu zi a tuturor: nu mai este nevoie să așteptăm ore întregi la coadă pentru a plăti facturi sau pentru a achiziționa bilete la concerte sau filme. Totul se poate rezolva cu un cont, o parolă si o conexiune la Internet. Putem observa o transferare a elementelor cotidiene înspre mediul virtual. Infractorii s-au adaptat si ei acestui mediu, schimbându-și tacticile de atac. Dumneavoastră sau copilul dumneavoastră puteţi fi victima unei agresiuni chiar si atunci când desfăsuraţi activităţi aparent inofensive cum este, de exemplu, chatul.

Din aceste motive, prin intermediul studiului ne-am propus să aflăm percepția asupra pericolelor Internetului, care sunt tipurile de comportament si de agresiune online si cât de riscant consideraţi acest mediu pentru dumneavoastră si copiii dumneavoastră. Răspunsurile ne ajută să înţelegem cum putem lupta mai bine împotriva infracţionalităţii online.

Pentru a participa la studiu daţi click aici.

Niciun comentariu: