vineri, 20 iunie 2008

ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?

Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare? este o intrebare pe care le-o adresam in mod stresant odraslelor noaste fie in scopuri de analiza proiectiva, fie pur si simplu pentru a amuza prietenii de familie veniti in vizita.

cred ca vremea raspunsurilor fanteziste e de mult apusa, iar desuetitudinea planeaza peste reaspunsuri ca: medic, profesor, inginer.

Dintr-o perspectiva sociala cat se poate de pertinena, afirmatia de mai sus e perfect justificabila. DE CE? Simplu: pentru ca aceste profesii cer munca, pregatire, competente, timp de asteptare pentru a vedea rezultatele.

Si atunci? Ar trebui sa propun o alternativa! Desigur: "Vreau sa ma fac manelist!" e un raspuns extraordinar, banos si cu mult succes social aproape imediat! Daca un copil de 12 ani poate sa aiba o masina de 100.000 de euro, odraslele noastre de ce nu ar putea? poate pentru ca nu sunt cantareti de manele!

daca nu sunt, indrumati-i sa se faca! E poate singurul lucru pe care poti sa il mai faci in Romania! Bacsisul nu se impoziteaza, "meleoanele curge" si nici nu iti trebuie cine stie ce pregatire!

Desi, daca tineti mortis ca acesti copii sa aiba o pregatire academica, Academia lui Bursuc va sta la dipozitie! Si nu veti mai avea nici probleme de recunoastere europeana a competentelor!

Multe "succesuri"!

Niciun comentariu: