marți, 17 iunie 2008

Scufita Rosie si Lupul

NU, stati linistiti, nu o sa spun o celebra poveste pe care multi dintre absolventii de liceu si-o amintesc adaptata de pe site-urile cu filme XXX.

Atunci, poate va intrebati cine este Scufita? sau Lupul?

Educatia si politica: raporturile de forte depind, evident, de culoarea scufitei si de orientarea (politica, desigur) a lupului. Ne sfortam din rasputeri sa le formam elevilor nostri competente de antreprenoriat, iar aici, ati ghicit, aportul politic este nelipsit.

De ce sa ii lasam pe bietii elevi sa rataceasca linistiti prin padurea formarii lor cu I-podul in urechi, cand putem sa ii imbracam in tricouri portocalii ( si nu pentru a sustine Nationala Olandei) si sa ii urcam pe scena la serbarea de sfarsit de an scolar?

Poate elevilor nu li se poate imputa nimic, dar, ca totusi sa nu ignoram importanta motivatiei, le putem oferi o suma extraordinara de 5 lei si tricourile norocoase.

Nu sunt fantasmagorii de final de an scolar! sunt doar mici carcoteli vizavi de ce se intampla prin coltisoarele patriei, unde candidatii la primarie se ocupa si de designul vestimentar al elevilor.

Poate va intrebati de ce accepta elevii sa fie niste instrumente politice ale unei campanii fade si cu deznodamant previzibil? Poate s-au plictisit... Sau poate au fost profund impresionati de discursul domnului ministru al educatiei (evident, de o plictiseala inalt academica)... sau au fost loviti brusc de o dorinta nesecata de a intreprinde o mica afacere...

Sunt multe cauzele! Il putem intreba pe domnul director, desi dansul este cam ocupat cu numaratul voturilor! Atunci cine ne mai ramane? O educatoare? da, s-ar putea... asta daca nu cumva nefericirea sistemului nu a impins-o sa stea ceva mai mult pe chat cu Bachus...

Concluzia: numai Dumnezeu stie unde ne indreptam! Ar trebui sa ne grabim sa Il intrebam, pentru ca si El va fi scos din scoli (intr-o forma sau alta).

Si atunci ce ne mai ramane??? "GOD BLESS AMERICA!" (pacat ca noi nu avem vize)!

Niciun comentariu: