marți, 2 septembrie 2008

Ponei roz

Poneiul roz este reprezentativ pentru natiunea romana? Expozitional vorbind, da. Cultural, mai putin.

Dupa cum bine stiti, persoana morala a domnului Horia Roman Patapievici a fost flagrant afectata de campania mediatica nefavorabila lansata la vederea poneiului domniei sale.

Astazi, intr-un colt de ziar, al aceluiasi trust cu care preailustrul se afla in proces, era un articol ce suna a drept la replica. Omul de cultura???? roman gasise vinovatii acestei josnicii inculte: vinovatii sunt, de fapt, unul singur: educatia. cum altfel? Doar ea mai putea mititica sa isi asume o vina colectiva a unei incapacitati absurde de a se relationa cu cultura.

Dupa spusele filosofice, scoala romaneasca este inapta ea insasi sa inteleaga cultura si, mai ales, sa o transmita.

Nu vreau sa abordez acum problema incompetentelor scolii romanesti, dar parca acest comentariu vine sa sfideze o masa de oameni care, numai prin reprezentativitate, il poate subclasa pe HRP.

Concluzia e simpla: Scoala romaneasca e inculta, poneiul e cult. E trist ca un popor intreg nu poate face cat o bucata de plastic (colorata, ce-i drept), dar poate sa fie un semn de intrebare pentru domnul in cauza: Oare nu cumva ati gresit poporul pe care trebuia sa il reprezinte calutul?

Tips&Tricks: prescolarii nostri se joaca de foarte multa vreme cu genul acesta de jucarie! Nu cumva ar trebui sa inceteze scoala? Cred ca deja inteleg metafizica unui ponei!

Un comentariu:

Andreï spunea...

Uite, vezi? Nici asta nu stiam despre elevii nostri... :-P