sâmbătă, 20 septembrie 2008

Prozopopeea scolii

A fost odata ca niciodata... si cred ca va tine pana cand Sf. Petru sau vreun arhanghel  se va plictisi de prostie si mediocritate si va decide ca trebuie sa se ocupe si de educatia din Romania. Oricum, ajutorul divin este invocat de "Amiaza Imparat" al educatiei mioritice si avem incredere ca nu va intarzia.

Pana una, alta nu strica sa gasim niste scopuri mai pragmatice ale educatiei, care sa nu fie la fel de redundante ca "personalitatea armonioasa, activa si creatoare" pe care trebuie sa o cream elevului. Anticampania electorala este un nou hobby al scolii noastre, mai precis al dascalilor in care musteste vocatia, de altfel. 

Pactul educational a suferit usoare simplificari si a ajuns la o forma echitabila: "Nu ne dati bani, nu va votam".  Mult a fost, putin a mai ramas: zmeul se pregateste sa intre in cabina de vot si si-a aruncat celebrul buzdugan ca sa isi vesteasca venirea. 

Profesorii (universitari sau pre') au promis solemn ca PSD-ul va sta tot in opozitie, iar la acest capitol trebuie sa le acordam credit: au experienta!!! Multi dintre domniile lor au lipit afise cu "NU VOTATI pe X" sau si-au framantat creierasii ca sa gaseasca strategii demne de o sedinta cu parintii, unde sa fie cat mai persuasivi intr-ale ne-mersului la vot.

In trendul acesta ar putea fi investit; macar avem rezultate pe termen scurt, care se vad. As prefera o anticampanie electorala fatisa decat o greva banala, unde domina prosternarea si milogeala.

Nu va faceti griji: "Va veni o zi, de la bunul Dumnezeu, cand..." 
Puteti sa puneti orice in completarea spatiului liber! Toate dorintele vor deveni realitate, promite d-l. Adomnitei!

Niciun comentariu: